Despre mine

 

 

Numele meu este Viorel Elefterescu si sunt nascut in 1980.

 

Sunt pasionat de: educatie continua,  dezvoltare personala, comunicare, psihologie, oameni, relatii, sport, natura, lucruri simple si eficiente, liniste si pace, echilibru, armonie, abundenta si prosperitate. 

 
M-am nascut si locuiesc in Bucuresti.
 
 
Am terminat liceul de Arhitectura si Facultatea de Sociologie si Psihologie. 
 
   
Cand am ales facultatea de psihologie nu stiam inca pe ce drum s-o apuc din punct de vedere vocational sau profesional. 
Eram insa convins ca psihologia ma va ajuta in orice domeniu voi alege si in toate relatiile din viata mea, prezente sau viitoare.
Si nu m-am inselat deloc 🙂
 
 
Sunt pasionat de Spiritualitate, Dezvoltare Personala, Independenta Financiara, Comunicare, Relatii, Natura, Sanatate, Sport, Libertate… as putea spune de fapt ca sunt pasionat de tot ce este esential si cu adevarat important in viata.
 
 
Am foarte multe calitati si abilitati pe care le-am dezvoltat una cate una pe masura ce am costientizat ca am nevoie de ele, mi le doresc sau ma ajuta sa-mi ating obiectivele. Cu defectele sau punctele mele slabe am lucrat pana le-am transformat in puncte tari din acelasi motiv: imi doream sa devin mai bun decat eram si sa pot realiza tot ce-mi propun. 
 
Am fost si sunt autodidact. 
 
Sunt inteligent, activ, pragmatic, foarte bun organizator, descurcaret si ordonat. 
Sunt un spirit vesel, jucaus, cu simtul umorului, dar si serios si profund cand e cazul.
Sunt comunicativ, deschis, sincer, corect, si caut sa ma concentrez pe tot ce e pozitiv, pe partea plina a paharului.
IL iubesc pe Dumnezeu, ma iubesc pe mine insumi, iubesc oamenii, iubesc natura.
Iubesc calmul, linistea, echilibrul, armonia, abundenta si prosperitatea si caut sa-mi umplu viata cu ele zilnic.
Caut sa invat mereu ceva nou, interesant si util ce poate fi pus in practica si sa-mi imbunatateasca viata, mie si celor din jurul meu.
 
 
 
 
De ce scriu despre comunicare?
 
 
 
Desi n-am studiat comunicarea la o facultate de profil, am studiat-o intens, mai mult timp decat se studiaza orice domeniu intr-o universitate. De cand aveam 12 ani tot studiez comunicarea sub diferite forme. Si inca o studiez. 
 
Nu am fost tot timpul comunicativ, sociabil, puternic, echilibrat ….. dar am invatat sa fiu, m-am educat sa fiu.
 
In adolescenta aveam mari dificultati in a comunica cu ceilalti. Nu aveam prieteni, nu aveam o relatie de iubire, desi mi le doream foarte mult. Aveam greutati in a-mi exprima ideile si sentimentele. Eram complexat, nesigur pe mine. Eram foarte introvertit. Conversatiile mele se desfasurau 80% in interior. Ma gandeam prea mult la ce ar trebui sa spun, cum ar trebui sa spun, ca sa obtin efectele maxime si sa am relatiile pe care mi le doream. Cand vroiam sa dau o replica cuiva, gandeam atat de mult pana sa deschid gura, incat trecea momentul si nu mai ziceam nimic.
 
In interior ma consumam enorm si ma intrebam aproape in fiecare seara, ce ar trebui sa fac si cum ar trebui sa fac sa am prieteni, o iubita, relatii bune cu familia. Si asa s-a nascut interesul meu pentru comunicare. 
 
Pentru ca mi-a placut sa castig timp, mi-am dezvoltat capacitatea de a invata si din experientele altora. Nu simt nevoia sa ma lovesc cu capul de pragul de sus ca sa invat ceva daca vad o greseala si urmarile ei in viata altora.
 
 
Scriu despre comunicare pentru ca am fost la extrema de jos a acesteia si am trecut prin multe etape. Am invatat o gramada de lucruri utile si practice despre comunicare.
Scriu despre comunicare pentru ca ii pot invata si pe altii sa comunice mai bine.
Scriu despre comunicare pentru ca o inteleg si stiu s-o aplic.
Scriu despre comunicare pentru ca prin comunicare mi-am reglat relatiile cu cei din jur si stiu ca este foarte importanta.
Scriu despre comunicare pentru ca vreau sa impartasec informatiile pe care le am, celor care au nevoie si isi doresc sa invete sa comunice cat mai bine. 
 
 
Ca cei din jur sa te inteleaga si sa stabilesti cu ei o legatura de calitate si durabila in timp, e important sa-ti dezvolti abilitatile de comunicare si sa le pui in practica.
 
 
Eu habar n-aveam sa le comunic simplu si eficient celor din jur ideile si simtamintele mele. Pentru ca vroiam sa transmit ceva si iesea altceva, in interiorul meu era un zbucium imens. Ma mir ca n-am facut implozie 🙂 
 
Cu timpul, pentru ca m-a interesat, pentru ca m-am educat si am studiat…. am invatat sa-mi exprim gandurile si sentimentele si verbal si nonverbal. Acum e o placere sa comunic cu cei din jur. Iubesc sa comunic mai ales cu persoane deschise, comunicative si care sunt interesate macar de 2-3 subiecte care imi trezesc mie pasiunea.
 
 
Ca ocupatie:
 
Momentan mai lucrez inca in asigurari si am program flexibil.
 
In rest imi dedic timpul si energia educatiei si studiului.
 
Pe de-o parte dezvolt acest site si mi-am propus ca prin produsele educationale si activitatile mele actuale si viitoare sa educ oamenii, sa-i invat sa comunice eficient ca sa aibe relatiile pe care si le doresc. 
 
Iar pe cealalta parte ma educ financiar. Studiez si aplic solutii despre cum sa devin independent financiar si sa am mult timp liber sa-l petrec asa cum cred eu de cuviinta.
 
 
====================================================================================================
 
In mare cam asta sunt eu! 
 
 
Vreau sa te inspir prin propriul exemplu si sa adaug valoare vietii tale. 
 
 
 
In incheiere vreau sa-ti transmit ceva foarte important:
  

Singurul care decide daca poate sau nu poate sa faca ceva esti doar tu, nimeni altcineva !

 

Singurele limitari sunt cele autoimpuse !